Heb je ooit stilgestaan bij wat er echt in je favoriete schoonheidsproducten zit? We zijn allemaal schuldig aan het volgen van de laatste trends zonder veel na te denken over de ingrediëntenlijst. Maar wist je dat veel producten vol zitten met microplastics? We vertellen meer over vegan, dierproefvrij én microplastics.

Microplastics, wat zijn dat?

Microplastics zijn piepkleine stukjes plastic kleiner dan 5 millimeter. Ze kunnen in het milieu terechtkomen door een verscheidenheid aan bronnen, waaronder cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten.

Wat heeft dit met mijn make-up te maken?

Veel make-up en huidverzorgingsproducten, inclusief sommige lipproducten, bevatten microplastics. Deze minuscule deeltjes kunnen in producten zitten om verschillende redenen – om een scrub-effect te geven, als vulmiddel, of zelfs om producten er glanzend uit te laten zien.

Waarom is dit een probleem?

Microplastics kunnen schade toebrengen aan het milieu. Ze belanden in onze oceanen en waterwegen en kunnen schade toebrengen aan zeeleven. Omdat ze zo klein zijn, is het erg moeilijk om ze uit het water te filteren, wat betekent dat ze een blijvende impact kunnen hebben.

De oplossing: vegan cosmetica

Als je je zorgen maakt over de impact van microplastics, dan is vegan cosmetica een geweldige keuze. Vegan producten bevatten geen dierlijke ingrediënten, en veel merken zetten zich ook in om duurzaam en milieuvriendelijk te zijn. Dit betekent vaak dat ze geen microplastics bevatten!

Kies voor een duurzame schoonheidsroutine

Door over te schakelen op vegan cosmetica, kan je de hoeveelheid microplastics die je aan het milieu toevoegt, verminderen. Maar niet alle vegan producten zijn gelijk gemaakt. Het is belangrijk om te kiezen voor merken die zich inzetten voor duurzaamheid en transparantie van ingrediënten.

Een geweldig beginpunt? Onze vegan wattenpads! Ze zijn niet alleen zacht voor je huid, maar ook zacht voor het milieu. Geen microplastics, gewoon pure, vegan vriendelijkheid. Bekijk de vegan wattenpads.

En vergeet je lippen niet te verzorgen met onze vegan en dierproefvrije lipproducten! Ze voegen niet alleen een prachtige kleur toe aan je lippen, maar dragen ook bij aan een gezondere planeet.

Kies vandaag nog voor een mooiere en groenere beauty routine!